Scheidingsmediator Amsterdam

Scheiden via mediator? (Echt)scheidingsmediator en familierechtadvocaat Mirjam Maris | regio Amsterdam

Verbonden aan Dammers advocatuur & mediation 

Als mediator gespecialiseerd in scheidingen is het mijn taak om ervoor te zorgen dat jullie je zo prettig mogelijk voelen, ondanks de conflictsituatie waarin jullie je bevinden. Door continu de vertrouwelijkheid, veiligheid en vrijwilligheid te waarborgen schep ik ruimte voor een oplossing.

Bij een (echt)scheiding komen veel emoties kijken. Jullie maken je bijvoorbeeld zorgen over de kinderen, over jullie eigen financiële positie. En hoe moet het met het  huis? Het vertrouwen in de ander is soms ver te zoeken. Wantrouwen, boosheid en angst wisselen elkaar af. Zeker als jullie kinderen hebben, is het van groot belang om er samen uit te komen. Tegenwoordig is bekend dat een klassieke vechtscheiding zeer schadelijk is voor kinderen. Als het goed is, wordt met behulp van mediation een basis gelegd voor een betere toekomst. Ook als jullie geen kinderen hebben, is het uiteindelijk veel fijner om samen te beslissen over je eigen scheiding dan wanneer elk aspect moet worden bevochten bij de rechter. En als bonus is een mediationtraject nog een stuk goedkoper ook.

Een goede en duurzame oplossing voor beide partijen
Het bereiken van een goede en duurzame oplossing, die bij beide partijen past, vergt moed, oplossingsgerichtheid en de bereidheid om te luisteren. In een mediationtraject kan ik jullie helpen om met elkaar het gesprek aan te gaan om over moeilijke keuzes te praten. Met mijn ruime ervaring sta ik jullie graag bij in het scheidingsproces. Alle facetten komen aan bod, voor zover van toepassing: ouderschapsplan, verdeling van de bezittingen en overige financiën, pensioenen en alimentatie. Omdat ik naast mediator ook advocaat ben, verbonden aan Dammers advocatuur & mediation te Haarlem, kan ik het echtscheidingsverzoek namens jullie indienen bij de rechtbank (waar ook in Nederland) en voor inschrijving van de echtscheiding zorgdragen.

Ik ben zowel werkzaam in de regio groot-Amsterdam als in de regio Haarlem / Kennemerland. Ik kom graag naar jullie toe voor een kennismaking, maar jullie zijn uiteraard ook welkom op mijn kantoor.

Reviews
Scheidingsmediation
5 / 5 sterren - De mediators van Schedingsperspectief snappen heel snapt heel goed wat er met je gebeurt in een scheidingsperiode. Op een prettige en efficiënte manier hebben ze ons door deze moeilijke periode begeleid waardoor wij weer, ieder apart, verder konden maar ook nog een beetje samen voor ons dochtertje.
Scheidingsmediation
4 / 5 sterren - Hoe verdrietig het ook was om te gaan scheiden, bij Mirjam voelde ik me prettig en ze stelde me op mijn gemak. We hebben zelfs vreselijk kunnen lachen, tussen het huilen door.
Scheidingsmediation
4 / 5 sterren - We hadden zoveel vragen en onzekerheden toen we voor het eerst met Mirjam aan tafel gingen zitten. Hoe moet het met ons huis, waar gaan we wonen, hoe gaan we onze kinderen ondersteunen, wat hebben we te besteden na de scheiding, hoe zit het met alimentatie. Mirjam kon hier op een prettige manier overzicht in geven. De berg werd steeds wat kleiner en overzichtelijker
Scheidingsmediation
5 / 5 sterren - Ben ontzettend blij - wanneer je in deze termen kan spreken in deze situatie- dat je ons hebt begeleid in dit proces. Voor mij in ieder geval meteen een gerust gevoel toen ik je de eerste keer aan de lijn had en dat is het hele proces door gebleven. In alle hectiek en emotie is dat toch heel prettig/het heeft mij heel erg geholpen. Dank hiervoor.
Scheidingsmediation
5 / 5 sterren - Goed geholpen om als ouders goed te blijven samenwerken”.

Mediator Mirjam kan jullie helpen bij:

Gehuwd & mediation

Een echtscheiding aanvragen via een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding

Samenwonen & scheiden

Ongehuwde samenwoners hebben vaak een samenlevingscontract dat beëindigd moet worden...

Scheiden & de woning

Eén van jullie zal het huis verlaten? Daarbij speelt het belang van de kinderen een belangrijke rol.

Scheiden & de kinderen

Wat overkomt kinderen? Kinderen ervaren een scheiding als iets heel ergs dat hen overkomt.

Scheiden & alimentatie

Als jullie een relatie hebben met kinderen, zullen jullie in de regel een alimentatieregeling afspreken

Scheiden & je pensioen

Het opgebouwde ouderdomspensioen moet tussen de partners verdeeld worden

Scheiden & de onderneming

Het hebben van een onderneming is een belangrijk bespreekpunt bij een scheiding en vergt de nodige expertise.

Scheiden in 1 dag

Naast het regulier scheidingstraject, bieden wij ook scheiden in 1 dag, snel scheiden.

Stappenplan scheiden

Wat moet er allemaal gebeuren, wat moeten we regelen bij de scheiding?

Stappenplan scheiden & mediation:

Stap 1: INTAKE SCHEIDINGSMEDIATION

Het eerste (vaak telefonische) gesprek waarin globaal de situatie wordt besproken en de eerste gegevens worden doorgegeven. We maken een afspraak voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek.

Stap 2: KENNISMAKINGSGESPREK

In dit gesprek bepalen wij samen of jullie vraag zich leent voor echtscheidingsmediation en of jullie die mediation door een mediator van Scheidingsperspectief willen laten begeleiden

Stap 3: MEDIATIONGESPREKKEN

In de mediationgesprekken inventariseren wij alle onderwerpen, die jullie willen bespreken. Wij sporen jullie aan om alle vragen te stellen, zodat niets onbesproken blijft. Uiteraard informeren wij jullie zoveel mogelijk over de juridische en fiscale gevolgen.

Stap 4: PENSIOENVEREVENING

Omdat wij vinden, dat het verdelen van de pensioenen een essentieel onderdeel is van iedere scheiding, verwoorden wij ook die afspraken in een aparte paragraaf in het convenant. Ga je eenmaal met pensioen, dan is ook dat tenminste geregeld.

Stap 5: CONVENANT

Het resultaat van jullie inspanningen verwoorden wij in een convenant, dat alle afspraken bevat, die jullie gemaakt hebben. Een evenwichtig convenant behoedt jullie in de toekomst voor losse eindjes.

Stap 6: OUDERSCHAPSPLAN

Als jullie kinderen hebben, verwerken wij jullie afspraken ten aanzien van de kinderen in het ouderschapsplan. Dit wordt als bijlage bij het convenant gevoegd.

Stap 7: KINDGESPREK

Als de kinderen dat prettig vinden, bieden wij de mogelijkheid om met de kinderen te praten, opdat ook zij hun zegje kunnen doen. Wij merken, dat dat jullie kinderen kan helpen bij hun eigen proces.

Stap 8: TIPS

Als alle stukken getekend zijn die jullie scheiding een definitief karakter geven, kunnen wij nog vragen beantwoorden over de feitelijke invulling van alle afspraken. Het kan prettig zijn om alles nog eens helder te krijgen.

Stap 9: VERZOEKSCHRIFT

Als dan echt alles helder en overtuigend is besproken en is vastgelegd wordt, indien nodig, het verzoek ingediend bij de rechtbank om jullie verzoek te bekrachtigen.

100%

JULLIE SCHEIDING

GOED GEREGELD

Afspraak of meer informatie over scheidingsmediation?

Neem contact op.

Afspraak maken of meer informatie?

Neem rechtstreeks contact op met scheidingsmediator Mirjam Maris.
Stuur een e-mail 

Klanttevredenheid: 8,4

Scheiden in 1 dag

Zijn jullie het volledig eens over de scheiding en de verdeling dan is Scheiden in 1 dag ook een optie. Informeer naar de mogelijkheden.

scheidingsmediator-scheidingsbemiddelaar-mirjam-maris

Scheidingsmediator  | regio Amsterdam

Mail scheidingsbemiddelaar mr. Mirjam Maris

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

In welke plaats woon je? (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht

“Mirjam heeft door haar inlevingsvermogen en praktische opstelling ervoor gezorgd dat onze scheiding minder pijnlijk is verlopen dan verwacht. Ze is professioneel en een goede gespreksleider, maar verliest de menselijke emotie die bij scheiden komt kijken niet uit het oog. Dat heb ik (en mijn ex-man) als heel prettig ervaren. Daarnaast zijn de praktische zaken zoals de alimentatieberekening en het opstellen van een ouderschapsplan gewoon goed geregeld, ook belastingtechnisch. We hebben het mede door Mirjam goed kunnen afsluiten.”

Waarom Mirjam?

– Gedegen kennis
– Emotioneel & financieel onderlegd
– Gestructureerd traject
– Efficient & uren tijdwinst
– Juridische documenten
– Tevreden klanten
– Onpartijdig & transparant
– Alle deskundigheid onder 1 dak

Gratis adviesgesprek