Scheidingsmediator & financieel specialist

Scheidingsmediator, scheidingsjurist & financieel specialist (Utrecht / Den Haag / Den Bosch)

MFN mediator Max Rens is zeer zorgvuldig en als mediator gespecialiseerd in scheidingen. Daarnaast is hij financieel specialist en co-auteur van de Praktijkgids voor scheidingen.  

Kies voor de beste dienstverlening bij de afwikkeling van jullie scheiding. Mail Max of bel 06 40 61 31 14 voor extra informatie of een vrijblijvend gesprek. Overdag of  s’avonds. Max Rens verzorgt ook scheiden in 1 dag. Informeer naar de mogelijkheden.

Veel financiële ervaring
Voordat ik mij ben gaan richten op het vak scheidingsmediation, heb ik ruime ervaring opgedaan in de financiële sector. Als pensioen-, verzekerings- en hypotheekspecialist heb ik jarenlang mensen begeleid naar een evenwichtige keuze. Daarnaast heb ik ruime ervaring in de belangen van diverse partijen zorgvuldig af te wegen.

Mensen weer met elkaar in gesprek te krijgen
Een (echt)scheiding is een emotionele fase vol onzekerheden en vragen, zeker als jullie ook nog kinderen hebben. Hoe vertel ik het mijn partner, hoe reageert hij, wanneer vertellen we het de kinderen en hoe zullen zij op de scheiding reageren? Alles lijkt een situatie, waarin het lijkt alsof jullie tegenover elkaar staan, terwijl je het eigenlijk netjes wilt afhandelen. Mijn passie is het om mensen die uit elkaar gegroeid zijn, weer met elkaar in gesprek te krijgen. Bij het begeleiden van een scheiding geef ik daarom aan, wat de wet bepaalt en welke mogelijkheden jullie hebben om binnen deze kaders de scheiding te realiseren.

Kom ik er financieel wel goed uit?
De grote angst van mensen, die gaan scheiden, is of ze er financieel wel goed uitkomen: krijg ik wel waar ik recht op heb? Ik gun mijn ex, dat hij in het huis blijft wonen maar wat gebeurt er dan met mij? Dit zijn heel normale vragen in een onzekere periode. Ik zie het als mijn taak om in mijn begeleiding daarop voldoende antwoord te geven. Dit geeft rust en geeft jullie daarmee de mogelijkheid om vanuit elkaars perspectief met elkaar naar een duurzame situatie te werken.

Eén-loketfunctie
Om tenslotte aan onze één-loketfunctie invulling te geven maak ik de alimentatieberekening, stel ik het convenant, het ouderschapsplan en het verzoekschrift op en begeleid ik jullie in de verdeling van de pensioenregelingen.

Bij jullie thuis?
Ik ben voor reguliere scheidingsmediations werkzaam in de de regio’s Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Den Bosch. In de meeste gevallen kom ik daarbij gewoon bij jullie thuis.

Scheiden in 1 dag
Voor scheidingen in één dag ben ik werkzaam in het hele land. Willen jullie hiervoor in aanmerking komen, neem dan gerust contact op. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie.

Max liet op mij een professionele, doch zeer toegankelijke indruk achter. De gesprekken waren duidelijk en er werd prioriteit gegeven aan onze belangrijkste wensen. Dat is wat je ook wilt in een dergelijke situatie. De deskundigheid van Max Rens is voor mij aanleiding om hem aan te bevelen. De prijs / kwaliteit verhouding is ronduit prima. - Barbara

MFN scheidingsmediator Max Rens kan jullie helpen bij:

Gehuwd & mediation

Een echtscheiding aanvragen via een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding

Samenwonen & scheiden

Ongehuwde samenwoners hebben vaak een samenlevingscontract dat beëindigd moet worden...

Scheiden & de woning

Eén van jullie zal het huis verlaten? Daarbij speelt het belang van de kinderen een belangrijke rol.

Scheiden & de kinderen

Wat overkomt kinderen? Kinderen ervaren een scheiding als iets heel ergs dat hen overkomt.

Scheiden & alimentatie

Als jullie een relatie hebben met kinderen, zullen jullie in de regel een alimentatieregeling afspreken

Scheiden & je pensioen

Het opgebouwde ouderdomspensioen moet tussen de partners verdeeld worden

Scheiden & de onderneming

Het hebben van een onderneming is een belangrijk bespreekpunt bij een scheiding en vergt de nodige expertise.

Scheiden in 1 dag

Naast het regulier scheidingstraject, bieden wij ook scheiden in 1 dag, snel scheiden.

Stappenplan scheiden

Wat moet er allemaal gebeuren, wat moeten we regelen bij de scheiding?

De heer Rens was en is een zeer vriendelijke man en staat je letterlijk met raad en daad bij. Niet opdringerig en hij legt alles gewoon duidelijk uit. Ik was en ben zeer blij met de afgehandelde zaken. - Eddy

Stappenplan scheiden & mediation:

Stap 1: INTAKE SCHEIDINGSMEDIATION

Het eerste (vaak telefonische) gesprek waarin globaal de situatie wordt besproken en de eerste gegevens worden doorgegeven. We maken een afspraak voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek.

Stap 2: KENNISMAKINGSGESPREK

In dit gesprek bepalen wij samen of jullie vraag zich leent voor echtscheidingsmediation en of jullie die mediation door een mediator van Scheidingsperspectief willen laten begeleiden

Stap 3: MEDIATIONGESPREKKEN

In de mediationgesprekken inventariseren wij alle onderwerpen, die jullie willen bespreken. Wij sporen jullie aan om alle vragen te stellen, zodat niets onbesproken blijft. Uiteraard informeren wij jullie zoveel mogelijk over de juridische en fiscale gevolgen.

Stap 4: PENSIOENVEREVENING

Omdat wij vinden, dat het verdelen van de pensioenen een essentieel onderdeel is van iedere scheiding, verwoorden wij ook die afspraken in een aparte paragraaf in het convenant. Ga je eenmaal met pensioen, dan is ook dat tenminste geregeld.

Stap 5: CONVENANT

Het resultaat van jullie inspanningen verwoorden wij in een convenant, dat alle afspraken bevat, die jullie gemaakt hebben. Een evenwichtig convenant behoedt jullie in de toekomst voor losse eindjes.

Stap 6: OUDERSCHAPSPLAN

Als jullie kinderen hebben, verwerken wij jullie afspraken ten aanzien van de kinderen in het ouderschapsplan. Dit wordt als bijlage bij het convenant gevoegd.

Stap 7: KINDGESPREK

Als de kinderen dat prettig vinden, bieden wij de mogelijkheid om met de kinderen te praten, opdat ook zij hun zegje kunnen doen. Wij merken, dat dat jullie kinderen kan helpen bij hun eigen proces.

Stap 8: TIPS

Als alle stukken getekend zijn die jullie scheiding een definitief karakter geven, kunnen wij nog vragen beantwoorden over de feitelijke invulling van alle afspraken. Het kan prettig zijn om alles nog eens helder te krijgen.

Stap 9: VERZOEKSCHRIFT

Als dan echt alles helder en overtuigend is besproken en is vastgelegd wordt, indien nodig, het verzoek ingediend bij de rechtbank om jullie verzoek te bekrachtigen.

Afspraak maken of meer informatie?

Neem rechtstreeks contact op met scheidingsmediator Max Rens.
Stuur een e-mail 

Geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging van Familiemediators | NFam

Ingeschreven in kwaliteitsregister van Mediators Federatie Nederland | MfN

scheidingsmediator_max_rens

Klanttevredenheid: 8,4

Geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging van Familiemediator | NFAM

Ingeschreven in kwaliteitsregister van Mediators Federatie Nederland | MFN

Scheidingsbemiddeling? Mail scheidingsmediator Max Rens

Meer informatie of een gratis & vrijblijvend adviesgesprek aanvragen:

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

In welke plaats woon je?

Onderwerp

Jouw bericht

Scheiden in 1 dag

Zijn jullie het volledig eens over de scheiding en de verdeling dan is Scheiden in 1 dag ook een optie. Informeer naar de mogelijkheden.

Max Rens is co-auteur van de praktijkgids “Scheiding voor consumenten”

Praktijkgids(echt)scheiding_mediators_2016

Waarom mediator Max Rens?

+ Gedegen kennis
+ Financieel onderlegd
+ Ruimte voor emoties
+ Gestructureerd traject
+ Efficient & uren tijdwinst
+ Tevreden klanten
+ Onpartijdig & transparant
+ Alle deskundigheid onder 1 dak

“Echt, alles voor ons gedaan!”
Ik heb Max Rens in een week dagelijks gebeld en hij hoorde alles rustig aan. Hij heeft echt alles voor ons gedaan. En zei, dat we niet genoeg vragen konden stellen. Nou, dat hebben we gedaan! Niets was te veel. Dhr. Rens vond dat het ons document was en dat het goed moest zijn.
Erik

“Helder en duidelijk.”
Soms, als wij zelf bijna slaande ruzie kregen, wist de heer Rens ons toch weer rustig te krijgen, zodat we weer verder konden. Hij is erg transparant en werkt volgens vaste patronen, wat erg rustgevend was. Daarnaast weet hij humor te brengen in een moeilijk proces. – Suzanne

Ondanks dat een scheiding geen leuke aanleiding is om contact op te nemen, zijn we zeer tevreden over het proces, het advies, de deskundigheid en de betrokkenheid. Max Rens is een zeer deskundige, betrouwbare en goede adviseur die de belangen van alle partijen (incl. die van de kinderen) goed in de gaten houdt. We hadden geen betere adviseur kunnen wensen!! – Friso

Veilig & vertrouwd
Alles is precies gegaan zoals de heer Rens van tevoren had aangegeven. Wij zijn dan ook zeer blij met de afwikkeling van onze scheiding en we voelden ons vanaf het eerste moment veilig, vertrouwd en welkom. – Chantal

Max Rens scheidingsmediator is ook werkzaam in: BreukelenMaarssenUtrechtLoenenDe MeernIJsselsteinVianenDe BiltBilthoven

Gratis adviesgesprek