Scheiden in Amsterdam via een mediator? Kom er samen goed uit via (echt)scheidingsbemiddeling

Woon je in Amsterdam of omgeving dan is Mirjam Maris de scheidingsmediator die jullie graag helpen jullie scheiding van A tot Z goed te regelen. Mirjam is mediators geregistreerd bij de MFN en gespecialiseerd in (echt)scheidingen. Zij heeft een aantal spreekruimtes tot haar beschikking maar komt, indien gewenst, ook bij jullie thuis of op een plek van jullie voorkeur. 

Scheiden & mediation

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis, vaak is hier een moeilijke periode aan vooraf gegaan. Het einde van een relatie brengt veel emoties met zich mee, waarbij tegelijkertijd veel praktische zaken moeten worden geregeld. Er zijn veel vragen en praktische onzekerheden.

We doen het samen

Door gebruik te maken van een scheidingsmediator, vergroot je de kans op een scheiding op basis van duurzame afspraken. Met elkaar zetten we alles op een rij en komen we tot een, voor beide partijen, aanvaardbare oplossing. In het scheidingsproces werken wij met een unieke tool: de Scheidingsassistent. Zorgvuldigheid en evenwicht staan hierbij centraal. Dit is zeker belangrijk wanneer er afspraken gemaakt moeten worden over de opvoeding van de kinderen. Je moet afstand van elkaar nemen als partners, maar tegelijkertijd als ouders wel met elkaar in contact te blijven. Met zorgvuldige echtscheidingsmediation kun je veel problemen in de toekomst voorkomen.

Cliënten over Mirjam:

``Ik zou iedereen Mirjam aanbevelen zoals zij ook werd aanbevolen aan mij door iemand. Zakelijk waar nodig en ruimte voor een open en emotioneel gesprek maar bleef uiteraard onpartijdig!
“Soms, als wij zelf bijna slaande ruzie kregen, wist Mirjam ons toch weer rustig te krijgen, zodat we weer verder konden. Zij is erg transparant en werkt volgens vaste patronen, wat erg rustgevend was. Daarnaast weet hij humor te brengen in een moeilijk proces.” – Suzanne

Mediator Mirjam Maris kan jullie helpen bij:

Gehuwd & mediation

Een echtscheiding aanvragen via een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding

Samenwonen & scheiden

Ongehuwde samenwoners hebben vaak een samenlevingscontract dat beëindigd moet worden...

Scheiden & de woning

Eén van jullie zal het huis verlaten? Daarbij speelt het belang van de kinderen een belangrijke rol.

Scheiden & de kinderen

Wat overkomt kinderen? Kinderen ervaren een scheiding als iets heel ergs dat hen overkomt.

Scheiden & alimentatie

Als jullie een relatie hebben met kinderen, zullen jullie in de regel een alimentatieregeling afspreken

Scheiden & je pensioen

Het opgebouwde ouderdomspensioen moet tussen de partners verdeeld worden

Scheiden & de onderneming

Het hebben van een onderneming is een belangrijk bespreekpunt bij een scheiding en vergt de nodige expertise.

Scheiden in 1 dag

Naast het regulier scheidingstraject, bieden wij ook scheiden in 1 dag, snel scheiden.

Stappenplan scheiden

Wat moet er allemaal gebeuren, wat moeten we regelen bij de scheiding?

Stappenplan scheiden & mediation:

Stap 1:

Intake scheidingsmediation

Het eerste (vaak telefonische) gesprek waarin globaal de situatie wordt besproken en de eerste gegevens worden doorgegeven. We maken een afspraak voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek.

Stap 2:

Kennismakingsgesprek

In dit gesprek bepalen wij samen of jullie vraag zich leent voor echtscheidingsmediation en of jullie die mediation door een mediator van Scheidingsperspectief willen laten begeleiden

Stap 3:

Mediationgesprekken

In de mediationgesprekken inventariseren wij alle onderwerpen, die jullie willen bespreken. Wij sporen jullie aan om alle vragen te stellen, zodat niets onbesproken blijft. Uiteraard informeren wij jullie zoveel mogelijk over de juridische en fiscale gevolgen.

Stap 4:

Pensioenverevening

Omdat wij vinden, dat het verdelen van de pensioenen een essentieel onderdeel is van iedere scheiding, verwoorden wij ook die afspraken in een aparte paragraaf in het convenant. Ga je eenmaal met pensioen, dan is ook dat tenminste geregeld.

Stap 5:

Convenant

Het resultaat van jullie inspanningen verwoorden wij in een convenant, dat alle afspraken bevat, die jullie gemaakt hebben. Een evenwichtig convenant behoedt jullie in de toekomst voor losse eindjes.

Stap 6:

Ouderschapsplan

Als jullie kinderen hebben, verwerken wij jullie afspraken ten aanzien van de kinderen in het ouderschapsplan. Dit wordt als bijlage bij het convenant gevoegd.

Stap 7:

Kindgesprek

Als de kinderen dat prettig vinden, bieden wij de mogelijkheid om met de kinderen te praten, opdat ook zij hun zegje kunnen doen. Wij merken, dat dat jullie kinderen kan helpen bij hun eigen proces.

Stap 8:

Tips

Als alle stukken getekend zijn die jullie scheiding een definitief karakter geven, kunnen wij nog vragen beantwoorden over de feitelijke invulling van alle afspraken. Het kan prettig zijn om alles nog eens helder te krijgen.

Stap 9:

Verzoekschrift

Als dan echt alles helder en overtuigend is besproken en is vastgelegd wordt, indien nodig, het verzoek ingediend bij de rechtbank om jullie verzoek te bekrachtigen.

Afspraak maken of meer informatie?

Neem rechtstreeks contact op met scheidingsmediator Mirjam Maris.
Stuur een e-mail

Klanttevredenheid: 8,4

scheidingsmediator-scheidingsbemiddelaar-mirjam-maris

Scheiden in 1 dag

Zijn jullie het volledig eens over de scheiding en de verdeling dan is Scheiden in 1 dag ook een optie. Informeer naar de mogelijkheden.

Waarom Mirjam Maris?

  • Ervaren mediator
  • Gespecialiseerd in scheidingen
  • Gedegen kennis
  • Zowel emotioneel als financiëel
  • Gestructureerd traject
  • Efficient & uren tijdwinst
  • Zorgvuldig en evenwichtig
  • Tevreden klanten
  • Onpartijdig & transparant
  • Alle deskundigheid onder 1 dak

Contactformulier

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

In welke plaats woon je? (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht

Reviews:

Goed geholpen.``
Mirjam heeft ons goed geholpen, alles is vlot en professioneel verlopen, het was ook erg prettig dat zij gewoon aan huis kwam. - Karin
``prettig en ze stelde me op mijn gemak``
Goede en duidelijke begeleiding in een verwarrende periode. - Jos
``Op een prettige manier overzicht``
Ondanks de verdrietige aanleiding een prima gevoel bij de begeleiding van Max. Alles is volgens afspraak verlopen en uitgevoerd. - Ivo
100%

JULLIE SCHEIDING

GOED GEREGELD

Afspraak of meer informatie over scheidingsmediation?

Neem contact met ons op.

Gratis adviesgesprek