scheidingsbemiddelaar_brenda_loukes

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

In welke plaats woont u? (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Scheiden in Amstelveen. Scheidingsmediator gezocht

Woon je in prachtig Amstelveen of omgeving dan is Brenda Loukes de scheidingsmediator / scheidingsbemiddelaar, die jou in de buurt werkzaam is en je graag van dienst zal zijn. Brenda heeft een aantal spreekruimtes tot haar beschikking maar komt, indien gewenst, ook bij je thuis of een plek van je voorkeur.

MfN RegistermediatorMediationperspectief is een samenwerkingsverband van registermediators, werkzaam in heel Nederland. Registermediators voldoen aan de kwaliteitseisen waar je als mediator aan moet voldoen volgens de Stichting Kwaliteits Mediators (SKM) verbonden aan de Mediation federatie Nederland (MfN).

Om onze expertise zo uitgebreid mogelijk te maken werken wij nauw samen met elkaar. Mediationperspectief staat voor alle vormen van conflictbemiddeling. Voor het onderwerp scheiden hebben wij Scheidingsperspectief een eigen handelsnaam gegeven omdat dit een vak apart is waarbij specifieke expertise nodig is.

Cliënt over Brenda

“Brenda Loukes heeft door haar inlevingsvermogen en praktische opstelling ervoor gezorgd dat onze scheiding minder pijnlijk is verlopen dan verwacht. Ze is professioneel en een goede gespreksleider, maar verliest de menselijke emotie die bij scheiden komt kijken niet uit het oog. Dat heb ik (en mijn ex-man) als heel prettig ervaren. Daarnaast zijn de praktische zaken zoals de alimentatieberekening en het opstellen van een ouderschapsplan gewoon goed geregeld, ook belastingtechnisch. We hebben het mede door Brenda goed kunnen afsluiten.”

Scheiden & mediation / bemiddeling

Bij een groot deel van de mediations gaat het om een scheiding. Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis, vaak is hier een moeilijke periode aan vooraf gegaan. Het einde van een relatie brengt veel emoties met zich mee, waarbij tegelijkertijd veel praktische zaken moeten worden geregeld. Er zijn veel vragen en praktische onzekerheden.

We doen het samen

Door gebruik te maken van een scheidingsmediator, vergroot je de kans op een scheiding op basis van duurzame afspraken. Met elkaar zetten we alles op een rij en komen we tot een, voor beide partijen, aanvaardbare oplossing. Dit is zeker belangrijk wanneer er afspraken gemaakt moeten worden over de opvoeding van de kinderen. Je leert afstand van elkaar nemen als partners, maar tegelijkertijd als ouders wel met elkaar in contact te blijven. Met echtscheidingsmediation kun je veel problemen in de toekomst voorkomen.

Stappenplan

 • 1.Intake:
  Het eerste (vaak telefonische) gesprek waarin globaal de situatie wordt besproken en de eerste gegevens worden doorgegeven. We maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
 • 2.Kennismakingsgesprek:
  In dit gesprek bepalen wij samen of jullie vraag zich leent voor mediation en of jullie die mediation door ons willen laten begeleiden. Jullie willen immers in een veilige en betrouwbare omgeving werken aan de gevolgen van de scheiding.
 • 3.Mediationgesprekken:
  In de mediationgesprekken inventariseren wij alle onderwerpen, die jullie willen bespreken. Wij sporen jullie aan om alle vragen te stellen, zodat niets onbesproken blijft en er ruimte is voor jullie emoties. Uiteraard informeren wij jullie zoveel mogelijk over de juridische en fiscale gevolgen.
 • 4.Convenant:
  Het resultaat van jullie inspanningen verwoorden wij in een convenant, dat alle afspraken bevat, die jullie gemaakt hebben. Een evenwichtig convenant behoedt jullie in de toekomst voor onvrede en onduidelijkheden.
 • 5.Ouderschapsplan:
  Als jullie kinderen hebben, verwerken wij jullie afspraken ten aanzien van de kinderen in het ouderschapsplan. Dit wordt als bijlage bij het convenant gevoegd.
 • 6.Kindgesprek:
  Als de kinderen dat prettig vinden, bieden wij de mogelijkheid om met de kinderen te praten, opdat ook zij hun zegje kunnen doen. Wij merken, dat dat jullie kinderen kan helpen bij hun eigen proces.
 • 7.Pensioenverevening:
  Omdat wij vinden, dat het verdelen van de pensioenen een essentieel onderdeel is van iedere scheiding, verwoorden wij ook die afspraken in een aparte paragraaf in het convenant. Ga je eenmaal met pensioen, dan is ook dat tenminste geregeld.
 • 8.Verzoekschrift:
  Als dan echt alles helder en overtuigend is besproken en vastgelegd is wordt, indien nodig, het verzoek ingediend bij de rechtbank om jullie verzoek te bekrachtigen.

Echtscheidingsbemiddeling zonder die ander?
Soms is er reden om de ander niet bij de gesprekken te betrekken. Je bent op zoek naar hulp hoe je het zelf kunt oplossen. Het kan ook zonder die ander. Dan heet het coaching.

Echtsscheidingsbemiddeling helpt jou bij:

 • Weten waar de angel zit?
 • Weten hoe je de impasse kunt doorbreken?
 • Win-win voor jezelf en de ander?
Gratis adviesgesprek