Onze mediators begeleiden jullie van A tot Z bij het scheidingstraject

De meeste mediators werken met Word en Excell. Bij Scheidingsperspectief werken we met een professioneel systeem: de Scheidingsassistent. Een online stappenplan voor scheidingen. Het zorgt ervoor dat jullie van A tot Z, alles  goed hebben vastgelegd. Samen met een mediator van Scheidingsperspectief, doorlopen jullie hiermee het volledige scheidingsproces. Jullie komen zo vaak als nodig is bij elkaar en alle onderwerpen worden helder & duidelijk voor jullie uitgelegd en vastgelegd. Zo wordt niks vergeten en weten jullie zeker dat alles besproken is. 

Het programma is ontwikkeld op basis van jarenlange financiële ervaring en juridische kennis op het gebied van (echt)scheidingen. De stappen die je doorloopt bij een scheiding kennen een flow, vergelijkbaar met een belastingaangifte: op basis van jullie persoonlijke situatie, leidt de aangifte je door een aantal ‘rubrieken’. Aan de hand van de gegevens die jullie invoeren, gecombineerd met de verrijking van de mediator, verwerkt het systeem informatie in documenten en berekeningen. Jullie delen een dossier, maar kunnen alleen jullie eigen gegevens invoeren en wijzigen. Wel hebben jullie beiden inzage in het geheel. Voor een volledig overzicht van alle stappen die je doorloopt, zie het stappenplan.

input-scheiden-mediation-stappenplan

Het grote voordeel? Omdat jullie beide zo nadrukkelijk betrokken zijn bij de invoer van alle gegevens weet je dat alles besproken wordt en weet je hoe een eerlijke verdeling eruit ziet. Voor een goed Scheidingsconvenant is dit een absolute voorwaarde.  Mail ons voor meer informatie of afspraak >

Ouderschapsplan:
Hebben jullie kinderen dan zijn jullie verplicht om een ouderschapsplan te maken. Op onze website hebben jullie de mogelijkheid om het omgangsschema en de invulling van de vakantiedagen naar eigen believen in te vullen.

 

Het grote voordeel:
Door de overzichtelijkheid van het schema is het zowel voor jullie als voor de kinderen veel inzichtelijker hoe de omgangsregeling wordt ingevuld.

scheidingsbemiddeling

Emoties & scheiden
In onze werkwijze is er uiteraard alle ruimte voor de emotie die vrijkomt bij het proces van een scheiding. Wij realiseren ons dat de situatie die vele jaren heeft geduurd, niet van het ene op het andere moment zomaar uit elkaar getrokken kan worden. Ook hierin begeleiden wij jullie. Wij adviseren jullie dan ook om alle vragen die bij jullie opkomen aan ons te stellen. Wij zien dat wanneer jullie gaan scheiden, ieder van jullie in een andere fase zit van de emotionele verwerking. Omdat daarbij ook andere vragen horen, stimuleren wij jullie om deze juist nu te stellen.

Weten hoe onze mediators ook jullie kunnen helpen in het scheidingsproces?
Gratis adviesgesprek