Wat moeten we regelen bij de scheiding?

Stappenplan scheiden & mediation

Waarschijnlijk een van de eerste vragen die je hebt na jullie besluit om te gaan scheiden; “wat moet er allemaal gebeuren, wat moeten we regelen bij de scheiding?”
Het is overweldigend wat er op je af kan komen. Onze ervaren scheidingsmediators adviseren, stap voor stap. Kijk niet te ver vooruit want dan raak je alleen maar in paniek en dat is niet nodig. Het lijkt veel, maar stap voor stap begeleid door ervaren mensen is elke stap goed gezet.

In the end everything will be ok. If it's not ok. It is not the end

Stap 1: Intake scheidingsmediation

Het eerste (vaak telefonische) gesprek waarin globaal de situatie wordt besproken en de eerste gegevens worden doorgegeven. We maken een afspraak voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek.

Stap 2: Kennismakingsgesprek

In dit gesprek bepalen wij samen of jullie vraag zich leent voor echtscheidingsmediation en of jullie die mediation door een mediator van Scheidingsperspectief willen laten begeleiden. Jullie willen immers in een veilige en betrouwbare omgeving werken aan de gevolgen van de scheiding

Stap 3: Mediationgesprekken

In de mediationgesprekken inventariseren wij alle onderwerpen, die jullie willen bespreken. Wij sporen jullie aan om alle vragen te stellen, zodat niets onbesproken blijft. Uiteraard informeren wij jullie zoveel mogelijk over de juridische en fiscale gevolgen.

Stap 4: Pensioenverevening

Omdat wij vinden, dat het verdelen van de pensioenen een essentieel onderdeel is van iedere scheiding, verwoorden wij ook die afspraken in een aparte paragraaf in het convenant. Ga je eenmaal met pensioen, dan is ook dat tenminste geregeld.

Stap 5: Convenant

Het resultaat van jullie inspanningen verwoorden wij in een convenant, dat alle afspraken bevat, die jullie gemaakt hebben. Een evenwichtig convenant behoedt jullie in de toekomst voor losse eindjes.

Stap 6: Ouderschapsplan

Als jullie kinderen hebben, verwerken wij jullie afspraken ten aanzien van de kinderen in het ouderschapsplan. Dit wordt als bijlage bij het convenant gevoegd.

Stap 7: Kindgesprek

Als de kinderen dat prettig vinden, bieden wij de mogelijkheid om met de kinderen te praten, opdat ook zij hun zegje kunnen doen. Wij merken, dat dat jullie kinderen kan helpen bij hun eigen proces.

Stap 8: Tips

Als alle stukken getekend zijn die jullie scheiding een definitief karakter geven, kunnen wij nog vragen beantwoorden over de feitelijke invulling van alle afspraken. Het kan prettig zijn om alles nog eens helder te krijgen.

Stap 9: Verzoekschrift

Als dan echt alles helder en overtuigend is besproken en is vastgelegd wordt, indien nodig, het verzoek ingediend bij de rechtbank om jullie verzoek te bekrachtigen.

100%

JULLIE SCHEIDING

GOED GEREGELD

Waarom Scheidingsperspectief?

  • Kennis & ervaring
  • Zowel emotioneel als financieel
  • Gestructureerd traject
  • Efficient & uren tijdwinst
  • Zorgvuldig & evenwichtig
  • Tevreden klanten
  • Onpartijdig & transparant
  • Alle deskundigheid onder 1 dak

Vraag of meer informatie over scheidingsmediation?

Neem rechtstreeks contact op met een ervaren mediator uit jouw regio

Klanttevredenheid: 8,4

Gratis adviesgesprek